Kaminer

Contura

Ett företag som blickar framåt. Ett företag som ödmjukt lyssnar till historien. Ett företag med rötter i den småländska urskogen.

Alla har vi våra favoritrum. Någon föredrar det avskalade och rena. En annan vill ha ombonat och mysigt. Oavsett din smakriktning är känslan viktig. Och med Contura 560T får du rum med mer känsla. Contura 560T är 500-seriens smakfulla täljstens-modell. Givetvis är den, i likhet med de andra varianterna i modellserien, utrustad med våra nyskapande sidoljus. Känslan av att elden ständigt är närvarande skapar lugn och harmoni.

Dessa modeller från Contura rekommenderar vi: Contura 35, Contura 556 och 550.

Läs mer om Contura här

Keddy

Scope har väl tilltagna mått och stor glaslucka. Ger därför hög effekt och en fin upplevelse av elden. Har samtidigt stilren design som på ett smakfullt sätt kompletterar inredningen i hemmet. Scope är gjord helt i gjutjärn och utrustad med en praktisk påfyllningslucka som gör att du kan stoppa in halvmeterlånga vedträn från sidan. Förberedd för direktanslutning av uteluft. Finns i både antracitgrått och svart/antracitgrått.

En stor glaslucka gör att du får en fin upplevelse av elden. Tack vare en konstruktion som innebär kontinuerlig luftspolning håller sig glaset rent under lång tid. Scope är utrustad med en påfyllningslucka på sidan som gör att du på ett smidigt sätt kan fylla på med ved och använda vedträn som är upp till en halvmeter långa.

Via ett spjäll på baksidan tar Scope in förbränningsluften från rummet. Kaminen är även förberedd för direktanslutning av uteluft genom en uteluftskoppling (tillbehör). Istället för inomhusluft, används då luft utifrån till förbränningen. Detta är speciellt lämpligt i nya, täta hus och hus med ventilationssystem som skapar undertryck.

Vi rekommenderar  Christineberg och Keddy kassett 1000.

Läs mer om Keddy här

Jøtul

Jøtul F 270 finns i tre huvudmodeller med olika benmoduler. Alla modeller kan byggas på med delar i stål, sten eller glas, eller med kombinationer av dessa material om så önskas. Sidopaneler (tilläggsutrustning)
i olika material medför att kaminen ger både strålnings- och  konvektionsvärme. På ett helt unikt sätt kan man dessutom sätta in extraglas på kaminens framsida.

Läs mer om dessa och andra modeller på Jøtuls hemsida

Scanspis

Att en Scanspis-kamin är godkänd är din garanti för att den är ordenligt testad och kontrollerad. Alla produkter som lämnar fabriken har testats, i fråga om både säkerhet och funktion. Därför lämnar vi gärna en reklamationsrätt på fem år. Utvalda auktoriserade Scanspis-återförsäljare står till förfogande med fler tekniska upplysningar om bland annat installation och service.

Läs mer om Scanspis här

Scandinavisk Spismiljö

Läs mer om Scandinavisk Spismiljö

Vi säljer & monterar

 • brasvarmegruppen-logo
 • brasvarmeinterior-logo
 • contura-logo
 • hans-forsman-logo
 • jotul-logo
 • keddy-eld-logo
 • nymo-logo
 • scanspis-logo
 • schiedel-logo
 • sv-spismiljo-logo
 • svenska-westaflex-logo
 • wamsler-logo

santanderbank

Hos Vittsjö SkorstensService erbjuder vi räntefri delbetalning i samarbete med Santander Consumer Bank. Du väljer själv vilket av våra fyra delbetalningsalternativ som passar dig bäst: 4, 6, 12, 24 eller 36 månader räntefritt.